Шапката с козирка е отличителен мъжки аксесоар от десетилетия

Въпреки това в модните среди, често е посрещана с противоречие. Дали носенето на шапка ви води към света на съвременната мъжка мода спортно елегантен стил или ви връща в тийнейджърските години? Това е въпрос, на който всеки мъж, който държи на стила в облеклото си задава. Той обаче не е правилен, защото в случая не е важно дали шапката ще присъства във вашия гардероб, понеже е повече от ясно, че тя е неизменна част от него. Въпросът в случая не е дали един мъж трябва да носи шапка с козирка, а как да я носи, без да изменя на стила си.

Също като тениската и худито, шапката за първи път се появява като аксесоар в спорта и по-точно в бейзбола

Годината е 1860, държавата е Америка, а шапката е част от екипа на Бруклинския отбор по бейзбол. Постепенно шапката се превръща в отличителен белег и символ на различните отбори като в същото време не бива да се забравя и нейната практическа цел, а именно да предпазва играчите от слънцето. Почти половин век минава обаче преди шапката с козирка да напусне терена и да се появи в популярната мъжката мода. Експлозивният трансфер на шапката с козирка в домовете и на главите на хората идва с популяризирането на телевизионните спортни предавания в началото на 20ти век.

В света на шапката с козирка има голямо разнообразие от модели, цветове или комбинация от цветове

Безброй материи, които предоставят неограничена възможност за избор. Как обаче да изберем правилната шапка, за да избягаме от тийнейджърския вид и да запазим стила си непокътнат? Има няколко стилови комбинации, при които шапката с козирка пасва перфектно. В случай, че любимото ви неформално облекло е риза, вталени панталони и блейзър, задължително изберете и шапка от подходящата материя. Кадифето, вълната или велурът, ще бъдат правилния избор на материя за шапката в този случай.

По този начин шапката ще придаде на вида ви допълнителна елегантност. Ключова дума, която всички асоциираме с шапка с козирка е лято. Да, това е сезонът, в който този аксесоар се чувства като у дома си. За разнообразите комбинацията от тениска и къси гащи, изберете шапка с отличителен дизайн.

Важното в случая е, цветът на шапката да кореспондира с този на поне още една част на облеклото ви. Доказателство за адаптивността на шапката с козирка към мъжката мода спортно елегантен стил е и фактът, че до преди 20 години никой не би могъл да си представи едновременното обличане на костюм и изборът на шапка за аксесоар. Спортен костюм в подходяща материя комбиниран със спортно елегантни и обувки и правилната шапка със сигурност ще направи вида ви запомнящ се. Няма как да не споменем и неразривната връзка на шапката с козирка с ърбан културата. Класическата “улична мода” си остава комбинацията от тениска или худи с дънки и шапка.

Друг основен момент, когато говорим за шапки е изборът на правилния размер. Със сигурност няма да е приятно да тичате след шапката си в някой ветровит ден или да спрете кръвообращението си с прекалено тясна шапка. Наложително е да избирате внимателно при какви обстоятелства ще носите шапката с козирката назад, но в никакъв случай, не обръщайте козирката на една страна, все пак не сте на рап сцената. Винаги избирайте изчистените модели, първо защото са по-стилни и второ, понеже биха паснали на по-голяма част от гардероба ви. Каквото и да обсъждаме обаче, накрая остава само удоволствието от носенето на този любим мъжки аксесоар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.