Тениската се ражда като практично долно облекло за обикновените работници и докерите в началото на 19 век

Преди това за бельо те използвали странна дреха, която била комбинация от панталон и риза, но свързани помежду си. В някакъв момент, някой решил да ги раздели и така се появила тениската. Тениската (T-shirt на английски) се сдобива с това име, заради Т – образната си кройка. Американският флот е институцията, която прави мъжката тениска популярна.

Идеята била комфортната дреха да се носи под униформата, но много скоро войниците, особено тези служещи в горещите части на света, открили, че е доста по-удобно да свалят униформата и да останат само по тениска. Така, от армията, тениската се отправя към обикновените хора и покорява света.

В началото, тя била зона изцяло запазена за мъжете

Значителна роля в нейното популяризиране има и фактът, че тениската става част от облеклото на хората налагащи мъжката мода по света, а именно тези от шоубизнеса. Световноизвестните Марлон Брандо и Джеймс Дийн, образци на мъжествеността, първи показват мъжките тениски в своите филми, вдъхвайки им духа на бунтарството и превръщайки ги в емблема на мъжката притегателна сила.

Светът на музиката също приветства появата на тениската и особено музикантите от рап и рок жанра. В днешно време не можем да си представим рап изпълнител без тениска и рапърска шапка като част от облеклото. Същото важи и за рок музикантите, които превръщат тениската в емблема на музиката си.

Тениската спира да бъде дреха, която носим, когато вършим нещо у дома или си почиваме, излиза от зоната на спортните облекла и с пълна сила се насочва към така наречения спортно елегантен стил. Особено в мъжката мода, много често може да се види комбинация от тениска и сако, дори и на официални събития.

Дизайнът на тениската преминава през доста трансформации

Основната материя използвана за направата и е памук, тъй като преди всичко нейната роля е да бъде удобна за носене и да създава комфорт. Памукът позволява на кожата да диша и е изключително приятен за носене, както през лятото, така и през зимата.

В ранните години на тениската, масовият цвят, в който се произвежда бил белият, но тези времена отдавна отминали. В наши дни любимата дреха е не само облекло, а и начин на изразяване на същността ни. Освен различните цветове на десените, в дизайна настъпва и друга промяна – появяват се щампите. Надписи, различни изображения, символи и изобщо всичко, което въображението може да роди.

Професионалният екип, стоящ зад 1INMIND знае, че дрехата не е само нещо за обличане, а символ на това как възприемаме света и какво искаме да му покажем. Именно следвайки тази насока създаваме нашите продукти да бъдат уникални и запомнящи се, да бъдат емблема – не само наша, но и ваша.

Ние държим на оригиналността и красотата на дизайна, но също и на удобството и комфорта. Гарантираме с името си качеството на нашите продукти и твърдото място, което те заемат в света на мъжката и дамската мода. Разнообразието на спортно елегантните дрехи, което се стараем да предлагаме, гарантира, че всеки от вас ще намери перфектната комбинация, която търси, тази на удобство и стил.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *