“Бомбърът” е нарицателното име за онзи така популярен вид яке, който може да се намери в гардероба на всеки мъж

Сигурни сме, че ще го познаете – късо, закопчава се с цип, краят на ръкавите е стеснен и в повечето случаи изработен от материя тип “фино плетиво”. Вталената талия подчертава ширината на раменете, а като допълнение то е изключително практично и подходящо за почти всички метеорологични условия. И тук удобството и комфорта вървят заедно с urban културата и правят якето “бомбър” желана и неделима част от мъжката мода спортно елегантен стил.

Историята на “бомбър” якето ни връща във военните години

То било предпочитана връхна дреха на военните пилоти и именно за тяхна употреба било създадено. За първи път се появява в началото на 20-те години на миналия век. Якето заменило изключително неудобните и тежки палта, които пилотите носели до тогава. Тесните маншети предпазвали от студения въздух навлизащ в пилотската кабина, същата била целта и на вталената талия и яката.

В същото време обаче широкият в раменете и торса дизайн, съдействал за свободата на движението, изключително важно за пилотите. От военните години на “бомбъра” обаче минало много време и любимото яке, станало една от най-популярните дрехи на всички времена. Пренесло се на филмовата сцена и редица образци на мъжествеността го използвали за сценичен реквизит, което още повече засилило известността му. Освен при актьорското съсловие, “бомбърът намерил своето място и в университетите, които го превърнали в емблема и основно облекло на спортистите, създадено в отличителните цветове на различните учебни заведения.

Съществува голямо разнообразие в моделите на “бомбър” якето и материите, от които се изработва. Първият, класическият модел, създаден за американските пилоти през 1927 г. бил изработен от естествена кожа, с копчета вместо цип и големи джобове вертикално разположени от двете страни.

Естествено през 1931 г., без да губят време англичаните създали конкурентен модел на американския, изработен от кожа, но с дебела подплата от вълна. Най-емблематичната част от английския вариант били коланите с катарами на маншетите, талията и врата, които десетилетия по-късно все още служат за вдъхновение на съвременните дизайнери. От тези два основни модела се родили различни модификации през годините, но основният дизайн и замисъл на якето останал непроменен.

Наи-голямото предимство на “бомбъра” е това, че този тип яке е практически подходящо за всеки

Независимо от модните предпочитания и стил. Именно поради тази причина печатът “модерно” никога няма да се заличи от него. Следвайки вечните принципи на “бомбър” якето, екипът на 1INMIND създаде перфектният модел за вас, който събира в себе си всички положителни аспекти на любимото яке.

Нашият “бомбър” е това, което задължително трябва да имате в гардероба си, ако urban стилът е вашият стил. Изработено от специално произведена за нас мемори материя, с вътрешност от топла вата, която гарантира комфорт в студените дни, създадохме ONE BOMBER якето следвайки принципа при изработване на всяка наша дреха – стил, практичност и комфорт в едно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.