Всеки от нас има различни разбирания и отношение към облеклото. Някои от нас си поставят граници в най-ранна възраст, а други обичат да експериментират с визията си. Част от обществото е длъжно да се съобразява с приетия етикет при посещение на определени институции или работно място, а други имат свободата да изразяват себе си ежедневно. Общото между всички нас е желанието да изглеждаме добре, докато се чувстваме комфортно в избраните от нас дрехи. Днес можем да забележим, че все повече хора бягат от класическата мода, а дори и тя самата, като чели иска да се докосне до творенията на уличните артисти. Виждаме как спортовете и културата родени на улицата се превръщат в муза на висшата мода и това не е случайно. Това, което се очертава като тенденция през идващата 2022 година е да се подбират дрехи позволяващи свобода на движение с по-меки, еластични материи и свободни кройки. Фокусът към пищните и на моменти кичозни облекла се измества от градската визия на активните хора. Прилепналите и описващи мъжки дрехи са изтикани от облекла, способни да дадат ежедневен комфорт с по-широки кройки и материи, които да не спират нормалните ежедневни движения.

Ърбан Модата в България

Ърбън Модата в България Уличната Мода в България

Ако идеята за изучаване на уличния стил ви допада, не се притеснявайте и  се гмурнете в необятния свят на артисти, дизайнери, спортисти и стрийт хора, които създават и творят с различен поглед върху нещата. Дрехите и уличните комплекти ще ви изненадат с текстура, красиви цветове, комбинации от бродерии и други видове печат, както и внимание към дребните детайли.

Добавената стойност на подобен тип артикули е в пъти по-голяма от масовите и това е абсолютно логично. Рядко ще засичате хора с вашето облекло. Повечето ърбън брандове продават своите произведения в лимитиран тираж. Тъй като отстъпват по брой артикули, дизайнерите на улични облекла обръщат много по-голямо внимание към всеки детайл, а също така имат и близка връзка със своите клиенти. Закупувайки артикул от улицата, вие ставате част от едно общество и получавате статут без да има значение от години, пол, религия или култура. Младите, активни хора са се научили да приобщават различните от тях и в това се крие необятността на уличния стил. Миксът от идеи, стилове, цветове и нужди създава предпоставки за вдъхновения излизащи извън възприетите норми. Това, ние наричаме свобода.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *